Marsha (l) en Rianne (10 jaar samen): "We zijn er voor elkaar. Altijd"De eerste jaren samen kenden hoge pieken en diepe dalen. Nu wordt hun relatie vooral gekenmerkt door stabiliteit, vertrouwen in elkaar en jezelf kunnen zijn. In oktober 2013 zijn Marsha en Rianne 10 jaar samen. Aan La-Vita.nl vertellen ze openhartig over hun relatie: "We zijn er voor elkaar. Altijd."

Lees meer...

Groeten uit Denemarken - Marie-LouiseIn Denemarken wonen volgens verschillende onderzoeken de gelukkigste mensen ter wereld. En homo's en hetero's hebben er dezelfde rechten. Is het echt zo fijn wonen daar? Marie-Louise uit Odense vindt van wel: "Iedereen vindt het heel normaal."

Lees meer...

Homoseksualiteit en religie gaan niet altijd goed samen. Welk geloof je ook hebt, je kunt vroeg of laat te maken krijgen met vooroordelen en afwijzing. In strenggelovige kringen gaat het soms zelfs zo ver dat je familie en je vrienden niets meer met je te maken willen hebben, en je kunt verstoten worden door de kerk of de moskee. Verhalen uit de Koran en de Bijbel (overigens dezelfde verhalen) vormen de basis voor de vooroordelen en de afwijzende houding ten opzichte van homoseksualiteit.

Lees meer...

nikita1In een latex pakje op de kerstmarkt van je school zelfgebakken cupcakes verkopen om LHBT's onder de aandacht te brengen, je moet het maar durven. Nikita (20), student audiovisuele vormgeving aan het Da Vinci College in Dordrecht, doet het gewoon. Nikita is lid van de Gay-Straight Alliance (GSA) van haar school. Een GSA bestaat uit een groep leerlingen die activiteiten organiseren om de acceptatie van LHBT-jongeren op scholen te vergroten: "Ons doel is dat iedereen zich op school comfortabel kan voelen."

Lees meer...

Natasja gaat - nee, haat - kamperenBij de kampeerliefhebbers begint het weer te kriebelen. Vorig jaar was het volgens A. slechts een kwestie van tijd dat ik besmet zou raken met het kampeervirus dat haar al jaren overvalt. Om het proces wat te versnellen liet ze nummers van het tijdschrift Op Pad rondslingeren, nieste opzettelijk in mijn gezicht en plaatste haar nieuwe tent een middagje op mijn gazon om me met stralende ogen uit te nodigen voor de bezichtiging van haar blauwe aanwinst.    

Lees meer...

Op de voorgrond het hekje; klik op de foto om Ciska dichterbij te halenOns lieflijke kleine huisje heeft – net als de meeste huizen in onze straat – een schattig klein voortuintje. Een warm stenen roodbruin muurtje omrandt het tuintje en een sierlijk smeedijzeren hekje vormt de toegang. Het geheel vormt een rustgevende overgang tussen de straat met het soms wel drukke voetpad en ons huis. Nooit staan er dronken mensen dicht tegen ons raam luid te kletsen. Zelden valt er vuilnis tegen onze gevel aan. En we merken het zelfs amper op wanneer de lijnbus passeert. Het hekje vormt een duidelijke grens tussen het jachtige van de dagelijkse bewegingen buiten en onze huiselijke oase. Waarom is het dan zo moeilijk voor onze bezoekers om dat hekje te sluiten? Maakt dat geen deel uit van de elementaire beleefdheid waarin de Britten zo enorm uitblinken? Of is het erg autistisch van me dat ik dit hekje graag te allen tijde gesloten zie?

Lees meer...

Laatst toegevoegd