Marsha (l) en Rianne (10 jaar samen): "We zijn er voor elkaar. Altijd"De eerste jaren samen kenden hoge pieken en diepe dalen. Nu wordt hun relatie vooral gekenmerkt door stabiliteit, vertrouwen in elkaar en jezelf kunnen zijn. In oktober 2013 zijn Marsha en Rianne 10 jaar samen. Aan La-Vita.nl vertellen ze openhartig over hun relatie: "We zijn er voor elkaar. Altijd."

Lees meer...

Helen uit Nicaragua: "Het is hier niet makkelijk om uit de kast te komen"Met veel kabaal vond in 1991 de eerste Gay Pride in Nicaragua plaats. Sinds 2008 is homoseksualiteit er niet meer strafbaar. Het zijn duidelijke stappen in de goede richting, maar hoe is de realiteit in dit land waar geen beschermende wetten voor LHBT's zijn en homo- en lesbokoppels niet mogen trouwen en geen kinderen mogen adopteren? LaVita vroeg het de lesbische Helen: "Hoewel ik me meestal veilig voel, maak ik soms ook vervelende situaties mee."

Lees meer...

Homoseksualiteit en religie gaan niet altijd goed samen. Welk geloof je ook hebt, je kunt vroeg of laat te maken krijgen met vooroordelen en afwijzing. In strenggelovige kringen gaat het soms zelfs zo ver dat je familie en je vrienden niets meer met je te maken willen hebben, en je kunt verstoten worden door de kerk of de moskee. Verhalen uit de Koran en de Bijbel (overigens dezelfde verhalen) vormen de basis voor de vooroordelen en de afwijzende houding ten opzichte van homoseksualiteit.

Lees meer...

Tanja Ineke, voorzitter COC NederlandZe is betrokken, enthousiast, apetrots op ‘haar’ vereniging én heel toegankelijk. Ontmoet Tanja Ineke, sinds oktober 2012 voorzitter van COC Nederland: “Het COC is een ijzersterk merk.”

Tanja Ineke (1961) maakt er nooit een geheim van dat ze lesbisch is: “Het is onderdeel van wie ik ben. Het is niet het eerste wat ik vertel, maar als het ter sprake komt zeg ik het gewoon.” Al sinds haar coming-out, na haar middelbareschooltijd, is ze lid van het COC. “Als je tot een minderheid behoort, is het fijn dat mensen vanuit die minderheid jouw belangen willen behartigen,” zegt ze. Toen ex-voorzitter Wouter Neerings haar polste voor een bestuursfunctie, vond ze dat ‘een heel mooie gedachte’, maar ze had op dat moment haar handen al vol aan het voorzitterschap van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen: “Mijn vrouw Marianne en ik hebben zelf pleegkinderen. Ik heb me veertien jaar ingezet voor de belangenbehartiging van pleeggezinnen en ik wilde wel iets anders, maar alleen als ik mijn functie bij de NVP goed zou kunnen overdragen. Dat kon in 2012.”

Lees meer...

Natasja is weer singleIk kom hem al een tijdje tegen, de sympathiek ogende Marnix. Met een spijkerbroek en gympen aan zit hij op zijn bank. Zijn rechterarm ligt gebogen over de rugleuning en hij hangt losjes naar de plek waar een vrouw behaaglijk zou kunnen zitten. Die plek is helaas leeg. Want, zo staat het in grote witte blokletters op het billboard: MARNIX HEEFT GEEN VRIENDIN. Ondanks of misschien dankzij dit gegeven vind ik Marnix al maanden een sympathieke vent en nu het pas uit is met A., voel ik me een gelijkgestemde. Al voel ik niet de behoefte om mijn gemis metersgroot met heel Nederland te delen.

Lees meer...

Ciska en Isaak op Hadrian's WallIk sta op de resten van een bijna tweeduizend jaar oude toren in Northumberland in het Noorden van Engeland. Het was ooit de toren van een fort waar de Romeinen 'Belgische' legioenen naartoe stuurden. Naast het fort zie ik de muur van Hadrianus door het landschap kronkelen. Keizer Hadrianus liet in het begin van de tweede eeuw deze noordgrens van het Romeinse rijk versterken als bescherming tegen de Picten (de toenmalige Schotten).

Lees meer...

Laatst toegevoegd