Marsha (l) en Rianne (10 jaar samen): "We zijn er voor elkaar. Altijd"De eerste jaren samen kenden hoge pieken en diepe dalen. Nu wordt hun relatie vooral gekenmerkt door stabiliteit, vertrouwen in elkaar en jezelf kunnen zijn. In oktober 2013 zijn Marsha en Rianne 10 jaar samen. Aan La-Vita.nl vertellen ze openhartig over hun relatie: "We zijn er voor elkaar. Altijd."

Lees meer...

Groeten uit China - Linda LiChina, het land van communisme, discipline en censuur. En het land met de meeste inwoners ter wereld: 1,3 miljard, onder wie ruim 90 miljoen LHBT's. De Nederlands-Chinese Linda Li woont er al een tijdje, en ze ziet zeker vooruitgang, maar, zo vertelt ze ons: "Homoseksualiteit is een gevoelig onderwerp."

Lees meer...

De roze loper ligt uit in de Janskerk (Utrecht) © Joep NaberKerk en homoseksualiteit gaan niet samen? Onzin, vindt de EUG (Oekumenische Studentengemeente) in Utrecht. Daar organiseren ze jaarlijks een Roze-Zondagviering, in 2013 voor de 25e keer. LaVita zocht uit hoe deze vieringen ontstaan zijn, wat ze betekenen en hoe conservatief de Nederlandse kerken eigenlijk echt zijn: "Al gaat het soms in het tempo van een schildpad met een gewond pootje - er verandert heus wel iets."

Lees meer...

nikita1In een latex pakje op de kerstmarkt van je school zelfgebakken cupcakes verkopen om LHBT's onder de aandacht te brengen, je moet het maar durven. Nikita (20), student audiovisuele vormgeving aan het Da Vinci College in Dordrecht, doet het gewoon. Nikita is lid van de Gay-Straight Alliance (GSA) van haar school. Een GSA bestaat uit een groep leerlingen die activiteiten organiseren om de acceptatie van LHBT-jongeren op scholen te vergroten: "Ons doel is dat iedereen zich op school comfortabel kan voelen."

Lees meer...

Natasja verlangt naar privacy tijdens toiletbezoekWe vieren vakantie in de eengezinswoning van een bevriend stel dat met hun twee dochtertjes op honeymoon is. Traphekjes, stapels speelgoed, roze kinderkamers en bovenaan de trap een vol wasrek, waardoor het lijkt alsof we onder een laaghangende wolk van roze baby- en kleuterkleertjes lopen. Wanneer we de zolderetage oplopen lijkt het alsof we in een ander huis zijn beland. Geen zuurstokroze kleuren meer, maar een trendy slaapkamer waar de eigenaar van een viersterrenhotel jaloers op zou zijn. Deze ruimte past meer bij de stand van zaken van onze relatie. Er staat een vrijstaand bad, naast een bed dat zo groot is dat ik me afvraag of ik vannacht mijn TomTom nodig heb om A. terug te vinden: "Rol vier keer om naar rechts. Bestemming bereikt".

Lees meer...

Ciska verovert de UK 3: OverruledBelgen en het volgen van regels: een eeuwig moeilijke combinatie. Belgen knijpen oogjes dicht en willen niet te rigide zijn bij regels, die we uiteindelijk beter suggesties noemen. In het buitenland is het voor ons Belgen moeilijk om te weten welke afspraken wel en niet gevolgd moeten worden. Het correct volgen van geschreven én ongeschreven regels is nochtans dé sleutel tot integratie. Als immigrant voor een jaar doe ik extra mijn best. Zo ook vorige vrijdag.

Lees meer...

Laatst toegevoegd