Ciska snakt naar erkenningDear Stony Stratford Council,

Zo start mijn brief aan mijn plaatselijke gemeentebestuur. Voor uw gemak geef ik u de Nederlandse vertaling van het vervolg.

Ik verblijf reeds zeven maanden in jullie pittoreske dorpje. Ik genoot van mooie feesten als 'Apple Day' en 'Old Timer Day'. En als hoogtepunt geldt natuurlijk het kerstevenement met de catchy titel 'The Stony Stratford Christmas Lights Switch-On Fun Day and Lantern Parade.' Dergelijke dagen brengen ons samen als gemeenschap en versterken onze hechte band. We voelden dan ook allemaal diepe trots toen ons dorp de titel 'Best Kept Village' won.

Lees meer...

Natasja zit niet op FacebookIk ben niet te vinden op Facebook. En dus is de kans groot dat ik onbetrouwbaar ben, volgens een artikel in een Belgische krant. Blijkbaar heb je wat te verbergen als jij je virtuele deur gesloten houdt. Ik durf dat te betwijfelen. Ik zit gewoon niet te wachten op het onderhouden van contacten met de vroegere achterbuurvrouw of het broertje van mijn kleutervriendinnetje en nog zo’n 137 'vrienden'. Niet omdat ze niet leuk, lief en aardig zijn maar ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen voor zoveel 'vrienden'.

Lees meer...

Groeten uit China - Linda LiChina, het land van communisme, discipline en censuur. En het land met de meeste inwoners ter wereld: 1,3 miljard, onder wie ruim 90 miljoen LHBT's. De Nederlands-Chinese Linda Li woont er al een tijdje, en ze ziet zeker vooruitgang, maar, zo vertelt ze ons: "Homoseksualiteit is een gevoelig onderwerp."

Lees meer...

Gloria Pires (l) als Lota en Miranda Otto als Elizabeth Bishop in Reaching for the Moon'Elizabeth, er is een telegram voor je!' Het is 1956, zomer in Rio de Janeiro en de veelgeprezen dichteres Elizabeth Bishop zal niet veel later vernemen dat zij de Pulitzer Prize heeft gewonnen. Op dit punt in de film lijkt Elizabeth het hoogtepunt van haar geluk – en van haar relatie met Lota – te hebben bereikt.

Lees meer...

COC-Voorlichting op het vmbo: "Een hand geven mag wel"In een doodgewoon klaslokaal van een vmbo-school zijn voor deze middag alle tafels aan de kant gezet. Als we binnenkomen zitten de jongeren al in een kring en kijken ons verwachtingsvol aan. Florien en Bart gaan op het bureau van de lerares zitten. De jongeren zijn rond de 14 jaar oud. Ik zie niet één blonde leerling. Het verbaast me hoe stil iedereen is als Florien en Bart vertellen waarvoor ze komen: een gastles van het COC. Bart is 28 en hij is homo. Florien is 27 en zij is biseksueel. En ik kom een dagje meekijken.

Lees meer...

Laatst toegevoegd: