Ciska snakt naar erkenningDear Stony Stratford Council,

Zo start mijn brief aan mijn plaatselijke gemeentebestuur. Voor uw gemak geef ik u de Nederlandse vertaling van het vervolg.

Ik verblijf reeds zeven maanden in jullie pittoreske dorpje. Ik genoot van mooie feesten als 'Apple Day' en 'Old Timer Day'. En als hoogtepunt geldt natuurlijk het kerstevenement met de catchy titel 'The Stony Stratford Christmas Lights Switch-On Fun Day and Lantern Parade.' Dergelijke dagen brengen ons samen als gemeenschap en versterken onze hechte band. We voelden dan ook allemaal diepe trots toen ons dorp de titel 'Best Kept Village' won.

Lees meer...

Natasja zit niet op FacebookIk ben niet te vinden op Facebook. En dus is de kans groot dat ik onbetrouwbaar ben, volgens een artikel in een Belgische krant. Blijkbaar heb je wat te verbergen als jij je virtuele deur gesloten houdt. Ik durf dat te betwijfelen. Ik zit gewoon niet te wachten op het onderhouden van contacten met de vroegere achterbuurvrouw of het broertje van mijn kleutervriendinnetje en nog zo’n 137 'vrienden'. Niet omdat ze niet leuk, lief en aardig zijn maar ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen voor zoveel 'vrienden'.

Lees meer...

Groeten uit Denemarken - Marie-LouiseIn Denemarken wonen volgens verschillende onderzoeken de gelukkigste mensen ter wereld. En homo's en hetero's hebben er dezelfde rechten. Is het echt zo fijn wonen daar? Marie-Louise uit Odense vindt van wel: "Iedereen vindt het heel normaal."

Lees meer...

Gloria Pires (l) als Lota en Miranda Otto als Elizabeth Bishop in Reaching for the Moon'Elizabeth, er is een telegram voor je!' Het is 1956, zomer in Rio de Janeiro en de veelgeprezen dichteres Elizabeth Bishop zal niet veel later vernemen dat zij de Pulitzer Prize heeft gewonnen. Op dit punt in de film lijkt Elizabeth het hoogtepunt van haar geluk – en van haar relatie met Lota – te hebben bereikt.

Lees meer...

Hojokamp van Stichting Outway, voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren"Kom op, stelletje homo's!" roept begeleider Ruben. Onder zijn bezielende leiding is een groep jongeren bezig met een warming-up op het grasveld. Het gaat om zo'n 70 jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar, en als er iets opvalt is dat er werkelijk helemaal niets opvallends aan hen is. Ze rennen rond in zwembroek en bikini, gooien elkaar in het opblaaszwembadje en maken grapjes: net zoals op elk ander kamp. Maar dit is niet elk ander kamp: dit is de elfde editie van Stichting Outway's Hojokamp, voor lesbische, homo- en biseksuele en transgender jongeren.

Lees meer...

Laatst toegevoegd: