Vroeger man, nu vrouw, wat betekent dat voor je relatie?Miranda en Marian zijn op het oog een heel 'normaal' vrouwenstel. Maar van de 23 jaar dat ze bij elkaar zijn, is Miranda er pas zes vrouw. Daarvoor ging ze als man door het leven. LaVita praat met Marian en Miranda. Over stereotypen, opgaan in de massa, en undercover rondlopen in zowel de hetero- als de LHBT-scene.

Marian en Miranda leerden elkaar kennen tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht. Marian was op zoek naar een leuke jongen en Miranda paste precies in dat plaatje. Tijdens hun eerste afspraak sloeg de vonk nog niet over maar gelukkig tijdens hun tweede date wel. "We houden allebei erg van zingen en klassieke muziek, dat zorgde voor de klik," vertelt Marian. Al na een week vertelde Miranda dat er 'een meisje in haar zat': "Ik kon geen relatie voor me zien als ik dat zou moeten verzwijgen," zegt ze. "Ik zei erbij dat ik niet kon voorspellen waar die gevoelens toe zouden leiden."

Lees meer...

Groeten uit China - Linda LiChina, het land van communisme, discipline en censuur. En het land met de meeste inwoners ter wereld: 1,3 miljard, onder wie ruim 90 miljoen LHBT's. De Nederlands-Chinese Linda Li woont er al een tijdje, en ze ziet zeker vooruitgang, maar, zo vertelt ze ons: "Homoseksualiteit is een gevoelig onderwerp."

Lees meer...

Studente Hester maakt er over het algemeen geen geheim van dat ze lesbisch is. Ze vindt het leuk om te merken dat haar openheid anderen stimuleert om ook uit de kast te komen. Elk jaar gaat Hester naar Taizé, een broedergemeenschap in Frankrijk waar jaarlijks gelovige jongeren van over de hele wereld bij elkaar komen. In eerste instantie wilde ze het daar niet vertellen - tot ze het niet meer voor zich kon houden...

Tanja Ineke, voorzitter COC NederlandZe is betrokken, enthousiast, apetrots op ‘haar’ vereniging én heel toegankelijk. Ontmoet Tanja Ineke, sinds oktober 2012 voorzitter van COC Nederland: “Het COC is een ijzersterk merk.”

Tanja Ineke (1961) maakt er nooit een geheim van dat ze lesbisch is: “Het is onderdeel van wie ik ben. Het is niet het eerste wat ik vertel, maar als het ter sprake komt zeg ik het gewoon.” Al sinds haar coming-out, na haar middelbareschooltijd, is ze lid van het COC. “Als je tot een minderheid behoort, is het fijn dat mensen vanuit die minderheid jouw belangen willen behartigen,” zegt ze. Toen ex-voorzitter Wouter Neerings haar polste voor een bestuursfunctie, vond ze dat ‘een heel mooie gedachte’, maar ze had op dat moment haar handen al vol aan het voorzitterschap van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen: “Mijn vrouw Marianne en ik hebben zelf pleegkinderen. Ik heb me veertien jaar ingezet voor de belangenbehartiging van pleeggezinnen en ik wilde wel iets anders, maar alleen als ik mijn functie bij de NVP goed zou kunnen overdragen. Dat kon in 2012.”

Lees meer...

Natasja is niet meer weg te slaan uit de bio-winkelMijn kast begint te kraken door het gewicht van alle producten met een biologisch stempel. Ik ben al een tijdje redelijk milieubewust in mijn aankoopbeleid maar de laatste weken loopt het volledig uit de hand. Dat heeft weinig te maken met een vergroot ecologisch besef maar alles met haar. Dagelijks loop ik bijna zwevend door de winkelstraat op weg naar mijn favoriete winkel waar zij werkt tussen de onbespoten tomaten en seitanbroodjes.

Lees meer...

Wij zijn een lesbische Plantareclame, Isaak, Inge en ik. We zijn het elke dag. Dynamisch springen we uit bed, kleden we ons aan en vinden we elkaar aan de ontbijttafel. We drinken samen versgeperst fruitsap en versgemalen koffie die vanzelf op de tafel verschenen. Lachend nemen we een sneetje brood en smeren daar een rijkelijke laag boter op waarna we alle drie – uiteraard knipogend – een brede hap in het brood zetten. Het botervlootje staat prominent met de merknaam in beeld. In een volgend shot rijden we vrolijk paard aan een kustlijn terwijl het water rond ons hoog opspat. De laatste tien seconden lopen we in een groot groen veld in slow motion naar elkaar toe om te eindigen in een vrolijke groepsknuffel terwijl we naar de wegdeinende camera boven ons kijken.

Lees meer...

Laatst toegevoegd